Για τη γέμιση:
1 μεγάλο πακέτο Dirollo Mix
50 γρ. ελαιόλαδο
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε καρεδάκια
1 ασπράδι αβγού
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα 0%
Λαδόκολλα
Για τη ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι σκληρό (περίπου)
1 ασπράδι αβγού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 40ΊC. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Ρίχνετε το ασπράδι, το λάδι και το χλιαρό γάλα κι ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.
Ζυμώνετε για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμα στο ζύμωμα.
2. Τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: αναμειγνύετε σε ένα μπολ με την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, το αβγό, το γάλα και τα 80γρ. Dirollo Mix.
4. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και την ξαναζυμώνετε για 1-2 λεπτά. Τη χωρίζετε σε 8 μπαλίτσες και ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ανοίγετε με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε οβάλ κομμάτια και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετείτε στο κέντρο μπόλικο μείγμα γέμισης (να είναι σαν βουναλάκι) και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
5. Στη συνέχεια γυρνάτε από πάνω τις δυο μακρόστενες πλευρές και ενώνετε τις άκρες (αριστερά και δεξιά) για να μην φύγει η γέμιση. Τώρα τα πεϊνιρλί σας μοιάζουν με βαρκούλες. Τοποθετείτε στο άνοιγμά τους από 10γρ. Dirollo Mix και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
6. Τα αλείφετε με το ασπράδι του αβγού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 180°C και ψήνετε για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.