SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 463 θερμίδες

    Τώρα μόνο 430

    Πεϊνιρλί με Dirollo Mix και καπνιστή γαλοπούλα

    • 8 μερίδες
    • 40 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 463 θερμίδες

    Τώρα μόνο 430

    Πεϊνιρλί με Dirollo Mix και καπνιστή γαλοπούλα

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 463 θερμίδες

    Τώρα μόνο 430

Πεϊνιρλί με Dirollo Mix και καπνιστή γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

1 μεγάλο πακέτο Dirollo Mix

50 γρ. ελαιόλαδο

8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε καρεδάκια

1 ασπράδι αβγού

2-3 κουταλιές της σούπας γάλα 0%

Λαδόκολλα

Για τη ζύμη:

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

1 κουτ. γλυκού αλάτι

500 γρ. αλεύρι σκληρό (περίπου)

1 ασπράδι αβγού

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 40ΊC. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά μέσα σε ένα ευρύχωρο μπολ. Ρίχνετε το ασπράδι, το λάδι και το χλιαρό γάλα κι ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.

Ζυμώνετε για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμα στο ζύμωμα.

2. Τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: αναμειγνύετε σε ένα μπολ με την ψιλοκομμένη γαλοπούλα, το αβγό, το γάλα και τα 80γρ. Dirollo Mix.

4. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο και την ξαναζυμώνετε για 1-2 λεπτά. Τη χωρίζετε σε 8 μπαλίτσες και ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ανοίγετε με τον πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε οβάλ κομμάτια και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετείτε στο κέντρο μπόλικο μείγμα γέμισης (να είναι σαν βουναλάκι) και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

5. Στη συνέχεια γυρνάτε από πάνω τις δυο μακρόστενες πλευρές και ενώνετε τις άκρες (αριστερά και δεξιά) για να μην φύγει η γέμιση. Τώρα τα πεϊνιρλί σας μοιάζουν με βαρκούλες. Τοποθετείτε στο άνοιγμά τους από 10γρ. Dirollo Mix και τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

6. Τα αλείφετε με το ασπράδι του αβγού και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο 180°C και ψήνετε για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.