1½ φλιτζάνι του Ήπειρος ελαφρύ τριμμένο
8 φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 0%
1 κεσεδάκι Dirollo Cottage
3 ασπράδια αυγών
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι διαστάσεων 20×25 εκ.
2. Λαδώνετε ένα-ένα τα φύλλα. Ύστερα παίρνετε το κάθε φύλλο στις χούφτες σας, το τσαλακώνετε και το τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρίμαχο ταψάκι, μέχρι να καλύψετε τη βάση του. Τα ψήνετε για 10 λεπτά στον φούρνο.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια με το Dirollo Cottage, το γάλα και ανάλογο αλατοπίπερο. Βγάζετε το πυρίμαχο ταψάκι από το φούρνο, πασπαλίζετε τα τσαλακωμένα φύλλα με το τριμμένο Ήπειρος ελαφρύ και περιχύνετε την πίτα με το μείγμα των αβγών.
4. Συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.
5. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.