SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 599 θερμίδες

    Τώρα μόνο 498

    Μπουγάτσα με Dirollo Mix

    • 10 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 599 θερμίδες

    Τώρα μόνο 498

    Μπουγάτσα με Dirollo Mix

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 599 θερμίδες

    Τώρα μόνο 498

Μπουγάτσα με Dirollo Mix

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. Dirollo Mix

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

850 ml γάλα φρέσκο 0%

8 φύλλα για πίτα

1/3 φλιτζάνι σπορέλαιο

½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

4 ασπράδια αβγών χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται. Χτυπάτε τα ασπράδια με το σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Προσθέτετε λίγο από το ζεστό γάλα και ρίχνετε αυτό το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα της κατσαρόλας. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα χωρίς να σταματήσετε, μέχρι να πήξει η κρέμα.

2. Την τραβάτε από τη φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το Dirollo Mix. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν στο μίγμα. Αφήνετε να κρυώσει η γέμιση και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ΊC.

3. Aλείφετε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ35εκ. περίπου με το ελαιόλαδο. Στρώνετε τα πρώτα 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο κι αφήνοντάς τα να εξέχουν από το ταψί.

4. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, λαδώνοντας τις άκρες τους καλά και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης. Κόβετε τα φύλλα ένα δάχτυλο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και με το πινέλο τα πιέζετε να κρυφτούν μεταξύ μπουγάτσας και ταψιού. Η μπουγάτσα σας δεν πρέπει να έχει πάχος πάνω από 2 δάχτυλα.

5. Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ξεφουρνίζετε την μπουγάτσα, αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε χλιαρή ή και κρύα.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.