5 κουταλιές της σούπας Dirollo Classic τριμμένο
600 γραμ. κιμάς από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι μικρό κομμένο στα 4
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας γάλα 0%
1 ασπράδι αβγού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
1. Βάζετε στο multi το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε.
2. Ρίχνετε τον κιμά σε λεκανίτσα και προσθέτετε το μείγμα του κρεμμυδιού, το ασπράδι του αβγού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τη φρυγανιά, το γάλα και 2 κουταλιές από το τριμμένο Dirollo Classic. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ενιαίο μείγμα.
3. Παίρνετε όσο μείγμα χωρά στην παλάμη σας και πλάθετε μπιφτέκια τα οποία ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
4. Όταν ψηθούν τα μπιφτέκια από την κάτω πλευρά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη και τα πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο Dirollo Classic, ώστε να λιώσει μέχρι να ψηθούν και από την κάτω μεριά.
5. Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε πιάτα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φέτες λεμονιού και μπόλικη πράσινη σαλάτα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.