SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 243 θερμίδες

    Τώρα μόνο 223

    Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με Dirollo Classic

    • 6 μερίδες
    • 30 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 243 θερμίδες

    Τώρα μόνο 223

    Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με Dirollo Classic

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 243 θερμίδες

    Τώρα μόνο 223

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με Dirollo Classic

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. Dirollo Classic τριμμένο

6 μανιτάρια πορτομπέλο

4-5 μικρά μανιτάρια ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

4 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό

4-5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι ξερό

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στον τρίφτη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ΊC. Με ένα βρεγμένο πανί καθαρίζετε τα μανιτάρια πορτομπέλο. Aφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβετε.

2. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα μανιτάρια πορτομπέλο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε στο πυρίμαχο σκεύος με την πλάτη προς τα κάτω και το άνοιγμα επάνω. Τα βάζετε να ψήνονται στον προθερμασμένο φούρνο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των πορτομπέλο και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Σοτάρετε μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους και προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα και το θυμάρι.

4. Σβήνετε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα και στεγνώσει το μίγμα το τραβάτε από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα το μπαγιάτικο ψωμί, το μισό τριμμένο Dirollo Classic και τον μαϊντανό. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

5. Βγάζετε το πυρίμαχο σκεύος από το φούρνο και αν έχουν μαλακώσει τα μανιτάρια, τα γεμίζετε με το μείγμα που ετοιμάσατε. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο Dirollo Classic και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει το τυρί.

6. Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά ως ορεκτικό.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.