1 φλιτζάνι Dirollo Classic τριμμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8 στήθη κοτόπουλου (φιλεταρισμένα κι ανοιγμένα σε σνίτσελ από το χασάπη σας)
2-3 πατάτες μέτριες βρασμένες
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3-4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
8 φέτες προσούτο
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο θυμάρι ξερό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι. Το τραβάτε από τη φωτιά και προσθέτετε τις βρασμένες πατάτες τις οποίες έχετε προηγουμένως λιώσει με το πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το τριμμένο Dirollo Classic και το ασπράδι. Ανακατεύετε καλά να γίνουν ομοιογενές μίγμα.
2. Απλώνετε μπροστά σας τα ανοιγμένα φιλέτα του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού. Μοιράζετε πάνω τους τη γέμιση της πατάτας και τα τυλίγετε σε ρολά.
3. Τυλίγετε το κάθε ρολό με 1 φέτα προσούτο, στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το κρασί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανό το προσούτο.
4. Σερβίρετε τα ρολά του κοτόπουλου ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.