SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 863 θερμίδες

    Τώρα μόνο 836

    Κοτορολάκια γεμιστά με πατάτα, Dirollo Classic και προσούτο

    • 4 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 863 θερμίδες

    Τώρα μόνο 836

    Κοτορολάκια γεμιστά με πατάτα, Dirollo Classic και προσούτο

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 863 θερμίδες

    Τώρα μόνο 836

Κοτορολάκια γεμιστά με πατάτα, Dirollo Classic και προσούτο

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι Dirollo Classic τριμμένο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

8 στήθη κοτόπουλου (φιλεταρισμένα κι ανοιγμένα σε σνίτσελ από το χασάπη σας)

2-3 πατάτες μέτριες βρασμένες

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3-4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1 ασπράδι αβγού ελαφρά χτυπημένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

8 φέτες προσούτο

λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο θυμάρι ξερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι. Το τραβάτε από τη φωτιά και προσθέτετε τις βρασμένες πατάτες τις οποίες έχετε προηγουμένως λιώσει με το πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το τριμμένο Dirollo Classic και το ασπράδι. Ανακατεύετε καλά να γίνουν ομοιογενές μίγμα.

2. Απλώνετε μπροστά σας τα ανοιγμένα φιλέτα του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού. Μοιράζετε πάνω τους τη γέμιση της πατάτας και τα τυλίγετε σε ρολά.

3. Τυλίγετε το κάθε ρολό με 1 φέτα προσούτο, στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το κρασί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανό το προσούτο.

4. Σερβίρετε τα ρολά του κοτόπουλου ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.