Μπορεί οι χυμοί να είναι στη μόδα και να διαδίδονται ολοένα και περισσότερο, ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για τη Δημόσια υγεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες χυμών ημερησίως. Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε πως όσοι καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες χυμών έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη Τύπου 2, κάτι που έρχεται σε άμεση αντιδιαστολή με αυτό που μέχρι τώρα πιστεύαμε για τους χυμούς. Αντιθέτως, όσοι καταναλώνουν φρούτα, ιδίως βατόμουρα, σταφύλια ή μήλα, εμφανίζουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν την ίδια ασθένεια. Τι πιο ωραίο λοιπόν από μια δροσερή σαλάτα με μήλο! Δείτε τη συνταγή!