Η μαμά έχει δίκιο όταν λέει ότι όσο πιο πολύχρωμη είναι η σαλάτα μας, τόσο μεγαλύτερη ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών προσφέρουμε στον οργανισμό μας. Εκτός όμως από τη μαμά το λέει και η καταξιωμένη συγγραφέας και διατροφολόγος Laura Shapiro: “Στη σαλάτα μας μπορούμε να βάλουμε όποιο λαχανικό θέλουμε!” Η ίδια δε ισχυρίζεται ότι την περίοδο του καλοκαιριού, ιδιαίτερη προτίμηση έχει στους ακατέργαστους πυρήνες καλαμποκιού που δεν χρειάζονται καν μαγείρεμα! Παράλληλα, μας συμβουλεύει “να μην διστάζουμε να συνδυάζουμε ακατέργαστα με μαγειρεμένα λαχανικά σε μια σαλάτα”. Τα μανιτάρια δε, καθώς και τις πιπεριές και τα σπαράγγια τα συνιστά ανεπιφύλακτα. Τι πιο δροσιστικό και υγιεινό λοιπόν από μια πολύχρωμη σαλάτα με ρόκα , ντοματίνια, μανιτάρια και αβοκάντο; Δείτε τη συνταγή!