1 φλιτζάνι τυρί Dirollo Classic τριμμένο
1 τρυφερό μαρουλάκι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια του τσαγιού λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
1 καρότο μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
1 μήλο τριμμένο στον τρίφτη
χυμός ½ λεμονιού
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
2-3 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι
ελαιόλαδο
ξίδι λευκό
1. Πλένετε τα γερά φύλλα του μαρουλιού και τα ψιλοκόβετε σε ξύλο κοπής. Αφού κόψετε το κόκκινο και το λευκό λάχανο όσο πιο λεπτό μπορείτε, είτε πάνω σε επιφάνεια κοπής, είτε με το «μαντολίνο» (εργαλείο για κοπή σαλάτας), το ρίχνετε σε λεκανίτσα με κρύο, αλατισμένο νερό και το αφήνετε για 10 λεπτά. Το ξεβγάζετε και το στραγγίζετε καλά.
2. Στο μεταξύ, τρίβετε το μήλο και το καρότο στον τρίφτη και τα περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού.
3. Ρίχνετε σε σαλατιέρα το μαρούλι, τα δύο λάχανα, το μήλο, το καρότο, τους κύβους της πιπεριάς και το ψιλοκομμένο σέλινο. Αλατίζετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο Dirollo Classic και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε στη σαλάτα λίγο ελαιόλαδο και ξίδι και σερβίρετε αμέσως.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.