Το ελαιόλαδο αποτελεί και αυτό μια ωμή τροφή. Αν δεν το μαγειρέψουμε συνεχίζει να διατηρεί όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Τα μικροθρεπτικά αυτά συστατικά και ένζυμα ο οργανισμός μας τα αξιοποιεί στο έπακρον, χωρίς να αφήνει περιττές θερμίδες στο σώμα. Όταν όμως το μαγειρέψουμε, η πλειοψηφία των θρεπτικών αυτών συστατικών αδρανοποείται, με αποτέλεσμα όλες οι θερμίδες του να προστίθενται ως λιπώδης ιστός. Εάν λοιπόν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε μαγειρεμένο ελαιόλαδο, καλό θα ήταν να το κάνουμε σε μικρή ποσότητα προσθέτοντας πάντα μια μεγαλύτερη ποσότητα ωμό.
Αξιοποίησε αυτή τη συμβουλή σε ένα γευστικότατο σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, λεμόνι, φασκόμηλο και Dirollo Classic!