150 γρ. Dirollo Classic λεπτοτριμμένο
1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο λιγ. λιπαρά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
2 καυτερές πιπερίτσες τσίλι
1 χούφτα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα ή 2 κουτ. σούπας ξερά
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
αλάτι
1. Βράζετε το σπαγγέτι al dente μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λιωμένο και το ολόκληρο σκόρδο μαζί με τις καυτερές πιπερίτσες ολόκληρες για 1-2 λεπτά. Μόλις κάνει πως παίρνει χρώμα, αφαιρείτε την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου και τις πιπερίτσες τσίλι από το λάδι και προσθέτετε το φασκόμηλο.
3. Αφού το γυρίσετε για λίγο στο καυτό λάδι και μαραθεί, προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό και το βούτυρο.
4. Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με το αρωματικό λάδι και ανακατεύετε καλά.
5. Σερβίρετε το σπαγγέτι σε πιάτα πασπαλίζοντας με μπόλικο τριμμένο Dirollo Classic και διακοσμώντας το κάθε πιάτο με ένα φυλλαράκι φασκόμηλου.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.