250 γρ.Ήπειρος Ελαφρύ 12% λιπαρά χοντροτριμμένο
250 γρ. Dirollo Καπνιστό 14% λιπαρά χοντροτριμμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο μέρος)
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
4 αβγά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1. Βάζετε το αλεύρι σε μπολ, ρίχνετε το νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας με σύρμα και φτιάχνετε ένα χυλό.
2. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε πρώτα τα ξερά κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο.
3. Ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο λάδι στο κουρκούτι, προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και το πράσο μαζί με το λάδι τους, τα χτυπημένα αβγά, το Ήπειρος ελαφρύ, το Dirollo Καπνιστό, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
4. Λαδώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού Δ:35Χ25εκ. και ρίχνετε το μίγμα της πίτας. Ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50΄ περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.