150 γρ. τυρί Dirollo Καπνιστό 14% λιπαρά
4 αραβικές πίτες
1 φλιτζάνι λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
1 καρότο μέτριο ξυσμένο στον τρίφτη
½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μπαστούνια
2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
Για τη σως:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
3 κουτ. σούπας ταχίνι
½ κουτ. γλυκού μέλι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σας.
2. Απλώνετε τις πίτες σε ένα ταψάκι. Τις πασπαλίζετε με το τριμμένο καπνιστό Dirollo και τις βάζετε στο δυνατό φούρνο ίσα να ζεσταθούν και να λιώσει ελαφρά το τυρί.
3. Στο μεταξύ αναμιγνύετε σε ένα μπολ το λευκό και το κόκκινο λάχανο, το καρότο, το μαρούλι, την κόκκινη πιπεριά και το σέλινο και αλατίζετε τρίβοντας και πιέζοντας τα λαχανικά να μειωθεί λίγο ο όγκος τους.
4. Ετοιμάζετε και τη σως αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και βγάζετε τις πίτες από το φούρνο. Μοιράζετε τη σαλάτα πάνω στις πίτες, προσθέτετε τη σως ταχινιού και τις τυλίγετε σε ρολά, στερεώνοντάς τις με αλουμινόχαρτο.
5. Σερβίρετε αμέσως
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.