1. Μπρουσκέτες με Adoro τυρί κρέμα, μαριναρισμένη ντομάτα, Jamon και ρόκα.
(για 4 μπρουσκέτες)
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
200 γρ. Adoro τυρί κρέμα
4 φέτες Jamon
1 ντομάτα
1 ματσάκι ρόκα
1 σκελίδα σκόρδου
Λίγο θυμάρι
Λίγη ρίγανη
Λίγο δενδρολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
5 ml μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
2. Μπαλίτσες προσούτο με Dirollo Mix και σταφύλι
(για 8 μπαλίτσες)
8 φέτες προσούτο
300 γρ. Dirollo Mix
8 μεγάλες ρόγες σταφύλι χωρίς κουκούτσι
3. Caprese (Dirollo Mozzarella με ντομάτα και βασιλικό)
2 μπάλες φρέσκια Dirollo Mozzarella 125 γρ.
2 ντομάτες
Λίγα φύλλα βασιλικού
100 γρ. πέστο βασιλικού
4. Σουβλάκια Dirollo Καπνιστό με ντοματίνια (για 4 σουβλάκια)
12 ντοματίνια
300 γρ. Dirollo Kαπνιστό
1. Μπρουσκέτες με Adoro τυρί κρέμα, μαριναρισμένη ντομάτα, Jamon και ρόκα.
1. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 4’.
2. Ψιλοκόβουμε την σάρκα της ντομάτας, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά, μπαλσάμικο , το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες.
3. Αλείφουμε τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με Adoro τυρί κρέμα .
4. Μοιράζουμε επάνω τους το μείγμα της ντομάτας μία φέτα jamon και λίγη ρόκα.
2. Μπαλίτσες προσούτο με Dirollo Mix και σταφύλι
1. Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο σε ένα πάγκο, προσθέτουμε κατά μήκος το Dirollo Mix και τοποθετούμε στη μια άκρη 1 ρόγα σταφύλι για κάθε μια φέτα προσούτο.
2. Τυλίγουμε σε σχήμα μπαλίτσας.
3. Caprese (Dirollo Mozzarella με ντομάτα και βασιλικό)
1. Κόβουμε την mozzarella σε στρόγγυλες ψιλές φέτες και το ίδιο και την ντομάτα.
2. Τα τοποθετούμε στο πλατό σε σχήμα βεντάλιας με την εξής σειρά: μοτσαρέλα, ντομάτα, μοτσαρέλα , ντομάτα…κτλ.
3. Από πάνω ραντίζουμε με πέστο βασιλικού και γαρνίρουμε με τα φύλλα.
4. Σουβλάκια Dirollo Καπνιστό με ντοματίνια (για 4 σουβλάκια)
1. Κόβουμε καρεδάκια το Dirollo Kαπνιστό στο ίδιο μέγεθος με τα ντοματίνια.
2. Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκι και περνάμε ως εξής: Dirollo Kαπνιστό, ντοματίνι (x3).
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.