1. Μπαλίτσες με προσούτο, Dirollo Mix και σταφύλι (για 8 μπαλίτσες)
8 φέτες προσούτο
300 γρ. Dirollo Mix
8 μεγάλες ρόγες σταφύλι χωρίς κουκούτσι
2. Κρακεράκια με Dirollo Cottage και μπρικ (για 8 κρακεράκια)
8 αλμυρά κρακεράκια
250 γρ. Dirollo Cottage
100 γρ. μπρικ
3. Μαύρα πιτάκια μεφρέσκια σάλτσα ντομάτας, Dirollo Classic και μυρωδικά (για 4 πιτάκια)
4 μαύρα πιτάκια μικρά για σουβλάκι
400 γρ. Dirollo Classic
2 ντομάτες ώριμες μεγάλες
50 ml ελαιόλαδο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγη φρέσκια μαντζουράνας
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
4. Ρολάκια καπνιστής γαλοπούλας γεμισμένα με στικάκια λαχανικών και Dirollo Emmental Light (για 8 ρολάκια)
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή Φουαντρέ
200 γρ. Dirollo Emmental Light
1 καρότο μεγάλο
2 μπαστουνάκι σέλερι
1 αγγούρι
5. Ντοματίνια γεμιστά με Dirollo Cottage (για 8 ντοματίνια)
8 ντοματίνια χοντρά μεγάλα
100 γρ. Dirollo Cottage
20 ml Ελαιόλαδο
1. Μπαλίτσες με προσούτο, Dirollo Mix και σταφύλι
1.Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο σε ένα πάγκο, προσθέτουμε κατά μήκος το Dirollo Mix και τοποθετούμε στη μια άκρη 1 ρόγα σταφύλι για κάθε μια φέτα προσούτο.
2.Τυλίγουμε σε σχήμα μπαλίτσας.
2. Κρακεράκια με Dirollo Cottage και μπρικ
Τοποθετούμε το Dirollo Cottage πάνω στα κρακεράκια και γαρνίρουμε με το μπρικ.
3. Μαύρα πιτάκια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, Dirollo Classic και μυρωδικά
Τρίβουμε τις ντομάτες σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τα πιτάκια με αυτό το μείγμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο Dirollo Classic.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8’.
4. Ρολάκια καπνιστής γαλοπούλας γεμισμένα με στικάκια λαχανικών και Dirollo Emmental Light
Κόβουμε τα λαχανικά μας και το Dirollo Emmental Light σε 8 στικάκια το κάθε ένα.
Τοποθετούμε τα στικάκια στις φέτες γαλοπούλας και τυλίγουμε προσεκτικά σε σχήμα ρολού.
5. Ντοματίνια γεμιστά με Dirollo Cottage
Αδειάζουμε με προσοχή τα ντοματίνια για να μην σπάσουν.
Τα γεμίζουμε με το Dirollo Cottage και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ένα φυλλαράκι ρίγανης στο κάθε ντοματίνι.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.