1. Πατατοσαλάτα με Dirollo Cottage , μπέικον και μυρωδικά
4 πατάτες
300 γρ. Dirollo cottage
100 γρ. μπέικον καπνιστό
1 κουταλιά του γλυκού σχοινόπρασο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Λίγο φρέσκο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2. Πίτσα με αραβική πίτα και Dirollo Mix
1 αραβική πίτα
100 γρ. Dirollo Mix
50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά
1 ντομάτα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
3. Μπρουσκέτες με Dirollo Spread και μαριναρισμένη ντομάτα
(για 4 μπρουσκέτες)
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
200 γρ. Adoro τυρί κρέμα
1 ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδου
Λίγο θυμάρι
Λίγη ρίγανη
Λίγο δενδρολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
5 ml μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
4. Caprese (Dirollo Mozzarella με ντομάτα και βασιλικό)
2 Dirollo Mozzarella 125 γρ.
2 ντομάτες
Λίγα φύλλα βασιλικού
100 γρ. πέστο βασιλικού
1. Πατατοσαλάτα με Dirollo Cottage , μπέικον και μυρωδικά
1. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε μια λεκάνη.
2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το Dirollo Cottage και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην λιώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.
2. Πίτσα με αραβική πίτα και Dirollo Mix
1. Βάζουμε την αραβική σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
2. Στη συνέχεια τρίβουμε την ντομάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και αλείφουμε την αραβική πίτα με το μείγμα.
3. Ρίχνουμε το Dirollo Mix, τον μπέικον και από πάνω την πιπεριά (την οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες).
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 7’.
3. Μπρουσκέτες με Adoro τυρί κρέμα και μαριναρισμένη ντομάτα.
1. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 4’.
2. Αλείφουμε τις μπρουσκέτες με το Adoro τυρί κρέμα. Ψιλοκόβουμε την σάρκα της ντομάτας, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά, μπαλσάμικο , το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες.
3. Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στις μπρουσκέτες.
4. Caprese (Dirollo Μοzzarella με ντομάτα και βασιλικό)
1. Κόβουμε την mozzarella σε στρόγγυλες ψιλές φέτες και το ίδιο και την ντομάτα.
2. Τα τοποθετούμε στο πλατό σε σχήμα βεντάλιας με την εξής σειρά: μοτσαρέλα, ντομάτα, μοτσαρέλα , ντομάτα…κτλ.
3. Από πάνω ραντίζουμε με πέστο βασιλικού και γαρνίρουμε με τα φύλλα.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.