1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
10 φέτες Dirollo Kαπνιστό
500 gr. μανιτάρια Portobello
5-6 φέτεςψωμί μουλιασμένο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 αυγό μέτριο
2 κουταλιές της σούπας ούζο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Μαϊντανό
Αλάτι
Φρέσκο πιιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
1. Αλέθουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.
2. Σ’ ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κιμά, τα σωταρισμένα κρεμμύδια και σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, το ούζο, τη μουστάρδα, μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι, ζυμώνουμε καλά ώσπου να ομοιογενοποιηθούν.
3. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
4. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω το μίγμα του κιμά, στο κέντρο τοποθετούμε τις φέτες Dirollo σε σειρά και από πάνω τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
5. Τυλίγουμε σφιχτά ώστε να γίνει ρολό.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180οC στον αέρα για 1ώρα και 15 λεπτά.
7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι με λαχανικά.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.