3 μελιτζάνες
3 πατάτες
3 κολοκυθάκια
2 ντομάτες
300 gr. Dirollo Καπνιστό
100 ml. γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
250 ml. χυμό ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
Δυόσμο
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1. Κόβουμε τα λαχανικά, εκτός από τις ντομάτες, σε φέτες και τα απλώνουμε σε ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 7-8 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την κανέλλα, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
4. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε εναλλάξ τα λαχανικά με στρώσεις από σάλτσα κιμά και Dirollo Kαπνιστό, από το τυρί κρατάμε το μισό για την επικάλυψη του μουσακά.
5. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και κάνουμε μια στρώση επάνω από τον κιμά.
6. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο τυρί με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το κόρν φλάουρ.
7. Καλύπτουμε την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά στους 180ο C.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.