1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
3 χρωματιστές πιπεριές
500 gr. μπρόκολο
300 gr. βρασμένο καλαμπόκι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 gr. καπνιστή μπριζόλα
500 gr. Dirollo Καπνιστό
200 gr. Adoro τυρί κρέμα
400 ml. γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, την καπνιστή μπριζόλα σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κατόπιν τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και στο τέλος προσθέτουμε το καλαμπόκι.
2. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια.
3. Απλώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα ταψί, από επάνω απλώνουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες, πασπαλίζουμε με λίγο καπνιστό τριμμένο Dirollo, τέλος απλώνουμε το μείγμα με τις σωταρισμένες πιπεριές.
4. Τελειώνουμε με μια στρώση από τα υπόλοιπα μακαρόνια.
5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, με το αλεύρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το Dirollo Spread και το μισό Dirollo καπνιστό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
6. Περιχύνουμε το παστίτσιο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καπνιστό Dirollo και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στου 180ο C.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.