400 gr. Dirollo Mozzarella
100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 ml. μπύρα
1 ασπράδι αυγού
2 κρόκους αυγών
Φρυγανιά τριμμένη
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1. Κόβουμε την μοτσαρέλα Dirollo σε στικς και χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
2. Βουτάμε τα στικς στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν πανάρουμε με την φρυγανιά.
3. Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά τουλάχιστον.
4. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
5. Προσθέτουμε την μπύρα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
6. Τέλος προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα, ενσωματώνοντάς το απαλά στο κουρκούτι.
7. Βάζουμε το λάδι να κάψει, βουτάμε τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας στο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.