6 μελιτζάνες
250 gr. Dirollo Mozzarella
5-6 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
Ελαιόλαδο
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, απλώνουμε σε σχάρα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια, ρίζνουμε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
3. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες, προσθέτουμε τη μισή mozzarella και τη μισή σάλτσα ντομάτας, επαναλαμνάνουμε μια στρώση μελιτζάνες, σάλτσα και τέλος mozzarella.
4. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170ο C.
5. Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.