Για τη βάση:
1 κουνουπίδι μεγάλο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας Dirollo Κλασικό τριμμένο
Λευκό πιπέρι
Αλάτι
Για τη λευκή σάλτσα:
100 gr. Dirollo Mix
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 ml. γάλα φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
Λευκό πιπέρι
Αλάτι
Για την επικάλυψη:
100 gr. φύλλα σπανάκι
100 gr. Dirollo Cottage
125 gr. Dirollo Mozzarella
Λίγο άνηθο
1. Ετοιμάζουμε τη βάση για το κουνουπίδι: Στο πολυμηχάνημα θρυμματίζουμε το κουνουπίδι, το μεταφέρουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά στον αέρα.
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την βάση και την απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί δημιουργώντας μια στρογγυλή λεπτή βάση.
3. Ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά στους 175ο C.
4. Ετοιμάζουμε τη λευκή σάλτσα: Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα, προσθέτουμε το γάλα, το σκόρδο πολτοποιημένο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το Dirollo Mix στη σάλτσα και την απλώνουμε στην βάση, προσθέτουμε τη Μozzarella σε φέτες και το Cottage.
6. Τέλος σωτάρουμε ελαφρά το σπανάκι και το προσθέτουμε στην πίτσα.
7. Ψήνουμε την πίτσα για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει η Mozzarella, πασπαλίζουμε με τον άνηθο πριν σερβίρουμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.