3 πατάτες
3 καρότα
150 gr. Dirollo Cottage
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
Ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1. Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέτουμε τον πουρέ των λαχανικών.
4. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιάς και ζυμώνουμε το μείγμα.
5. Παίρνουμε λίγο μείγμα, το πλαταίνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στην μέση τυρί Cottage.
6. Κλείνουμε σε κροκέτες και ακολουθούμε την διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, αφήνουμε τις κροκέτες στο ψυγείο 30’ να σφίξουν.
7. Πασπαλίζουμε τις κροκέτες με φρυγανιά και είτε τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι είτε για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα τις ψήνουμε στον φούρνο.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια σάλτσα από Dirollo Spread, ελαιόλαδο, λεμόνι και καπνιστή πάπρικα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.