500 gr. κολοκυθάκια
50 gr. φρυγανιά
50 gr. αλεύρι φαρίνα
250 gr. Dirollo Mix
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
2 αυγά
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό και αφού τα αλατίσουμε αφήνουμε 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις ομογενοποιηθούν, αφήνουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
4. Πλάθουμε κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.
5. Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με Dirollo Cottage ή Spread ανακατεμμένα με ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.