1 φύλλο σφολιάτας
200 gr. σουρίμι
125 gr. Dirollo Μozzarella
200 ml. κρέμα γάλακτος
2 μεγάλα αυγά
30 gr. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 ασπράδι αυγού
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Αλάτι
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
2. Ψιλοκόβουμε το σουρίμι και το κρεμμύδι. Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, το σουρίμι και το κρεμμύδι.
3. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας με ένα πιρούνι το τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.
4. Προσθέτουμε από επάνω την μοτσαρέλα Dirollo σε φέτες και με τις άκρες της σφολιάτας δημιουργούμε ένα στεφάνι διπλώνοντάς την.
5. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και αλείφουμε την σφολιάτα με ασπράδι αυγού.
6. Ψήνουμε για 40-45 περίπου λεπτά και την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε, ώστε να κοπεί ευκολότερα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.