Για τη ζύμη:
560 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
320 ml. γάλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ασπράδι για την επάλειψη
Σουσάμι, προαιρετικά
Για τη γέμιση:
300 gr. Dirollo Emmental Light
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα κασεροπιτάκια: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
2. Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή στρογγυλά ζυμαράκια τα οποία γεμίζουμε με Dirollo Emmental Light, κλείνουμε πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
4. Αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
5. Ψήνουμε για 20 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.