1000 gr. καλαμάρια
350 gr. φέτα σκληρή
200 gr. Dirollo Mix
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml. ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε καλά και αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας, τα περιχύνουμε και τα μαρινάρουμε για 2 ώρες.
2. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα, τα πλοκάμια, την ντομάτα και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
4. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.