1. Μιλφέιγ μελιτζάνας με Adoro τυρί κρέμα και μυρωδικά (για 8 μελιτζάνες)
Για το κάθε μιλφέιγ χρειαζόμαστε:
8 στρογγυλές φέτες Λευκής μελιτζάνας ίδιου μεγέθους
Σάρκα 1 ντομάτας
100 γρ. Adoro τυρί κρέμα
50 ml ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγο σχοινόπρασο
Λίγο εστραγκόν
Αλάτι
Πιπέρι
2. Τορτίγιες με σολομό, καραμελωμένα σπαράγγια και Adoro τυρί κρέμα (για 4 τορτίγιες)
4 τορτίγιες
4 σπαράγγια
200 γρ. καπνιστό σολομό
200 γρ. Αδορο τυρί κρέμα
5 γρ. βούτυρο αγελάδας
50 γρ. ζάχαρη
3. Φιλετάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε προσούτο, γεμιστά με Dirollo Kαπνιστό (για 4 φιλετάκια)
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
4 φέτες προσούτο 200 γρ
Dirollo Kαπνιστό
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4. Πομοντόρο γεμιστά με Dirollo Cottage, σπεκ και μυρωδικά (για 4 γεμιστά)
4 Ντομάτες πομοντόρο
300 γρ Dirollo Cottage
100 γρ σπεκ Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγη φρέσκια μαντζουράνα
20 ml ελαιόλαδο
5. Σαλάτα τόνου με φουσίλι και Adoro τυρί κρέμα
200 γρ. φουσίλι βρασμένα
200 γρ. τόνος κονσέρβα
225 γρ. Adoro τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
Λίγο αλάτι Λίγο πιπέρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1.Μιλφέιγ μελιτζάνας με Adoro τυρί κρέμα και μυρωδικά
1.Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τις μελιτζάνες. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7’.
2.Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το Adoro τυρί κρέμα ψιλοκόβουμε τη σάρκα ντομάτας και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Στη συνέχεια τοποθετούμε μια φέτα μελιτζάνας στο πιάτο και την αλείφουμε με το μείγμα του Dirollo. Βάζουμε από πάνω άλλο ένα φιλέτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
4.Την τελευταία φέτα μελιτζάνας δεν την αλείφουμε από πάνω. Την πασπαλίζουμε με μυρωδικά και αν θέλουμε την τρυπάμε με ένα κλαράκι από δενδρολίβανο.
2.Τορτίγιες με σολομό, καραμελωμένα σπαράγγια και Adoro τυρί κρέμα
1.Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα σπαράγγια μέχρι να καραμελώσουν.
2.Ανοίγουμε τις τορτίγιες, τις αλείφουμε με το Adoro τυρί κρέμα τοποθετούμε τα σπαράγγια και τον καπνιστό σολομό.
3.Τυλίγουμε τις τορτίγιες σε σχήμα πούρου, κόβουμε διαγώνια στη μέση και σερβίρουμε.
3. Φιλετάκια κοτόπουλου τυλιγμένα σε προσούτο, γεμιστά με Dirollo Kαπνιστό
1.Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε 4 ίσα μέρη. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο , το αλάτι και το πιπέρι.
2.Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο, και πασπαλίζουμε το Dirollo Kαπνιστό.
3.Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου στην μια άκρη και ξεκινάμε να τυλίγουμε το προσούτο σε ρολάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 για 10’.
4.Πομοντόρο γεμιστά με Dirollo Cottage, σπεκ και μυρωδικά
1.Ψιλοκόβουμε το σπεκ σε μικρά κομματάκια και το σιγοψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει crispy.
2.Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το Dirollo Cottage, τα μυρωδικά και το σπεκ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι τα πομοντόρο, και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
4.Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες από ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
5.Σαλάτα τόνου με φουσίλι και Adoro τυρί κρέμα
1.Ρίχνουμε τον τόνο και τα μυρωδικά σε μια λεκάνη προσθέτοντας το Αdoro τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
2.Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα φουσίλι και ανακατεύουμε.
3.Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σαλατιέρα και γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.