225 gr. Dirollo Cottage
50 gr. βούτυρο
275 gr. αλεύρι μαλακό
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές ημίπαχη κρέμα γάλακτος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/8 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
2. Ανακατεύουμε το Dirollo Cottage, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το βούτυρο μαζί.
3. Έπειτα αναμειγνύουμε το βασιλικό, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και ανακατεύουμε με το υγρό μείγμα.
4. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια σφιχτή ζύμη.
5. Πλάθουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε μικρά και κομμάτια δημιουργώντας λεπτά μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε, απλώνουμε σε αντικκολητικό χαρτί.
6. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200ο C, διατηρούνται σε κουτί που κλείνει ερμητικά.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.