500 γρ. φύλλο κρούστας
2 φέτες σολομό
200 γρ. Adoro Light
1 μαρούλι
2 κουταλιές της σούπας άνιθο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1. Αλατοπιπερώνουμε το σολομό, τον ψήνουμε στον φούρνο και κατόπιν τον θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
2. Αλείφουμε τα φύλλα κρούστας με ελαιόλαδο, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τετράγωνα κομμάτια, τα απλώνουμε σε δίσκο ψησίματος και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το Adoro Light, τον άνιθο, το πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
4. Στήνουμε το μιλφέιγ βάζοντας δύο φύλλα κρούστας επάνω ένα φύλλο μαρουλιού και λίγο σολομό, τοποθετούμε από πάνω δύο φύλλα κρούστας και επάνω ένα κουταλάκι από το μείγμα τυριού και σολομό.
5. Τέλος ακουμπάμε 2 φύλλα κρούστας και σερβίρουμε.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.