400 γραμ. Dirollo Classic κομμένο σε μπαστούνια πάχους 1 εκ.
επιπλέον τριμμένο Dirollo Classic για το πασπάλισμα
1 κιλό μελιτζάνες μέτριου μεγέθους
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο ή περισσότερο για τηγάνισμα
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3-4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
οδοντογλυφίδες για το στερέωμα
1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε λεκανίτσα για μισή ώρα. Τις ξεπλένετε καλά και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό σκεύος και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν
3. Αναμειγνύετε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, το ελαιόλαδο (αν τηγανίσετε τις μελιτζάνες δεν χρειάζεται), τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ζάχαρη
και ανάλογο αλατοπίπερο. Απλώνετε τη μισή σάλτσα σε ταψάκι ή πυρέξ.
4. Τυλίγετε κάθε μπαστουνάκι τυριού Dirollo Classic μέσα σε μια ψημένη φέτα μελιτζάνας δημιουργώντας ρολά μελιτζάνας. Τα αραδιάζετε στο ταψάκι και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
5. Ψήνετε τα ρολά της μελιτζάνας στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
6. Τα σερβίρετε χλιαρά, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο Dirollo Classic και επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.