Για τη γέμιση:
200 gr. Adoro τυρί κρέμα
100 gr. Dirollo Classic κομμένο σε κυβάκια
4 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1000 ml. φρέσκο γάλα
6 κουταλιές κόρνφλάουρ
100 gr.Dirollo Kαπνιστό τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1½ πακέτο κανελόνια
Για την κρούστα καπνιστού τυριού:
400 ml. εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
400 ml. ίση ποσότητα νερού
2 κουταλιές κορνφλάουρ
200 gr. Dirollo Καπνιστό τριμμένο
1. Κόβουμε τις πιπεριές και το κοτόπουλο σε κυβάκια, τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο για 15 λεπτά, μέχρι να μείνουν στεγνά.
2. Σε μια κατσαρόλαβάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με λίγο αλάτι, από το οποίο κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα για να διαλύσουμε το κορνφλάουρ, μόλις πάρει μια βράση το γάλα ρίχνουμε το αραιωμένο κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε γρήγορα με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
3. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τριμμένο καπνιστό Dirollo, το Adoro τυρί κρέμα, το μείγμα που σωτάραμε νωρίτερα με τις πιπεριές-κοτόπουλο ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.
4. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί.
5. Ετοιμάζουμε την κρούστα: Ανακατεύουμε πολύ καλά το εβαπορέ με το νερό, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και λίγο αλάτι, περιχύνουμε τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό Dirollo.
6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνοτα κανελόνια για περίπου 60 λεπτά και σερβίρουμε αν θέλουμε με πράσινη σαλάτα.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.