SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 608 θερμίδες

    Τώρα μόνο 566

    Ψαρονέφρι γεμιστό με Dirollo Καπνιστό και σάλτσα μαυροδάφνης

    • 4 μερίδες
    • 55 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 608 θερμίδες

    Τώρα μόνο 566

    Ψαρονέφρι γεμιστό με Dirollo Καπνιστό και σάλτσα μαυροδάφνης

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 608 θερμίδες

    Τώρα μόνο 566

Ψαρονέφρι γεμιστό με Dirollo Καπνιστό και σάλτσα μαυροδάφνης

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. Dirollo Καπνιστό

2 κομμάτια ψαρονέφρι (1 κιλό περίπου)

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

αλάτι, πιπέρι

λίγο θυμάρι

1 φλιτζάνι μαυροδάφνη

1 δαφνόφυλλο

ζωμός κρέατος (προαιρετικά)

οδοντογλυφίδες για το στερέωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το Dirollo Καπνιστό σε μπαστούνια πάχους ενός δαχτύλου. Πλένετε το ψαρονέφρι, το στεγνώνετε και με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μια τρύπα στο κέντρο της φαρδιάς πλευράς τους.

2. Υστερα βάζετε το δάχτυλό σας και σπρώχνοντας σιγά σιγά, ανοίγετε ένα τυφλό τούνελ κατά μήκος κάθε κομματιού, προσέχοντας να μη φτάσετε μέχρι την άλλη άκρη.

3. Παίρνετε τα μπαστούνια του Dirollo Καπνιστό και γεμίζετε και τα δύο κομμάτια από το ψαρονέφρι. Επειτα τα κλείνετε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το θυμάρι και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.

4. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ταψί ή σκεύος που θα μπορεί να μπει μετά στον φούρνο. Ροδίζετε το κρέας στο καυτό λάδι απ’ όλες τις μεριές. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο.

5. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη, προσθέτετε το δαφνόφυλλο και λίγο νερό. Αφού πάρει μια δυνατή βράση το ψαρονέφρι, μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο, συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

6. Αφαιρείτε το κρέας από το ταψί και το διατηρείτε ζεστό μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Βάζετε το ταψάκι στη φωτιά και με μια σπάτουλα ξύνετε τα κολλημένα ζουμιά και λαχανικά του ταψιού.

7. Προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος και αφού πάρει μια καλή βράση, αφαιρείτε τη δάφνη και περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ ή από λεπτή σίτα να λιώσουν και τα λαχανικά. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

8. Κόβετε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες και το σερβίρετε σε πιάτα περιχύνοντας με λίγη σάλτσα μαυροδάφνης

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.