SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 725 θερμίδες

    Τώρα μόνο 675

    Τηγανίτες με λαχανικά και Dirollo Classic

    • 5 μερίδες
    • 35 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 725 θερμίδες

    Τώρα μόνο 675

    Τηγανίτες με λαχανικά και Dirollo Classic

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 725 θερμίδες

    Τώρα μόνο 675

Τηγανίτες με λαχανικά και Dirollo Classic

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. Dirollo Classic τριμμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ light

σελινόριζα (150γρ. περίπου) τριμμένη στον τρίφτη

1 καρότο τριμμένο

1 κολοκυθάκι τριμμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο κομμένο κατά μήκος σταυρωτά και ψιλοκομμένο

½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνι νερό

200 γρ. νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα:

2 ασπράδια αβγών χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα 0%

2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε το πράσο με λίγο νεράκι να αχνιστεί σε ευρύχωρο τηγάνι. Όταν πιει το νερό του προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά.

2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότο, σελινόριζα) και τα σοτάρετε ελαφρά να γυαλίσουν, ανακατεύοντας για ένα λεπτό με ξύλινη σπάτουλα.

3. Προσθέτετε το νερό και τα εβαπορέ γάλα light και ύστερα αρχίζετε να ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το τριμμένο Dirollo Classic, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και προσθέτετε τον άνηθο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

4. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε μπόλικο μίγμα και πλάθετε μικρά πλατιά μπιφτεκάκια. Τα βουτάτε πρώτα στο μίγμα των ασπραδιών και μετά στη φρυγανιά.

5. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις λαχανοτηγανίτες σας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από κάτω. Με μια σπάτουλα τις γυρίζετε προσεκτικά να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά και τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια.

6. Τις σερβίρετε ζεστές σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τριμμένο Dirollo Classic.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.