1 φλιτζάνι Dirollo Καπνιστό χοντροτριμμένο
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
6 ασπράδια και 3 κρόκους αβγών
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά.
2. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και αλατοπίπερο. Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να πιει η ντομάτα τα ζουμιά της και να αρχίσει να πήζει. Προς το τέλος ρίχνετε λίγο από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
3. Σπάζετε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και χωρίς να τα χτυπήσετε τα προσθέτετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας με
ξύλινη σπάτουλα να διαλυθούν.
4. Αφού ψηθούν τα αβγά, προσθέτετε στην κατσαρόλα το Dirollo Καπνιστό και ανακατεύετε ελαφρά.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.