SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 594 θερμίδες

    Τώρα μόνο 366

    Πατάτες ογκρατέν

    • 7 μερίδες
    • 60 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 594 θερμίδες

    Τώρα μόνο 366

    Πατάτες ογκρατέν

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 594 θερμίδες

    Τώρα μόνο 366

Πατάτες ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. Dirollo Classic τριμμένο

50 γραμ. ελαιόλαδο

κιλό πατάτες

1 λίτρο γάλα 0%

3 ασπράδια αβγών

200 ml γιαούρτι στραγγιστό 0%

αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις στεγνώνετε καλά. Τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατίζετε ελαφρά και τις βράζετε με το γάλα σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις αποσύρετε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

2. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το γιαούρτι και το γάλα από τις πατάτες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.

3. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αραδιάζετε μέσα τις πατάτες ελαφρώς λοξά και μισοσκεπάζοντας η μία φέτα την άλλη. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Με μια κουτάλα τους ρίχνετε το μείγμα των αβγών και μετά πασπαλίζετε τις πατάτες με το τριμμένο Dirollo Classic. Ψήνετε το ογκρατέν στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.

5. Το σερβίρετε ζεστό, λίγα λεπτά αφού το βγάλετε από τον φούρνο

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.