200 γραμ. Dirollo Classic τριμμένο
50 γραμ. ελαιόλαδο
1½ κιλό πατάτες
1 λίτρο γάλα 0%
3 ασπράδια αβγών
200 ml γιαούρτι στραγγιστό 0%
αλατοπίπερο
1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις στεγνώνετε καλά. Τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατίζετε ελαφρά και τις βράζετε με το γάλα σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις αποσύρετε από τη φωτιά, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
2. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το γιαούρτι και το γάλα από τις πατάτες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
3. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αραδιάζετε μέσα τις πατάτες ελαφρώς λοξά και μισοσκεπάζοντας η μία φέτα την άλλη. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Με μια κουτάλα τους ρίχνετε το μείγμα των αβγών και μετά πασπαλίζετε τις πατάτες με το τριμμένο Dirollo Classic. Ψήνετε το ογκρατέν στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
5. Το σερβίρετε ζεστό, λίγα λεπτά αφού το βγάλετε από τον φούρνο
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.