150 γρ. Dirollo Mix τριμμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. πατάτες
300 γρ. ανάμικτα λαχανικά (αρακάς, καρότο, φασολάκια) κατεψυγμένα
2 ασπράδια αβγών
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
4 κουτ. Σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το τηγάνισμα:
2 ασπράδια αβγών χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα 0%
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
Αραβοσιτέλαιο
1. Πλένετε και βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε κι αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές.
2. Παράλληλα με τις πατάτες βράζετε σε ξεχωριστό κατσαρολάκι και τα λαχανικά μέσα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα πατάτε με ένα πιρούνι να λιώσουν. Τα ανακατεύετε μέσα σε μπολ μαζί με τον πουρέ της πατάτας.
3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ασπράδια, το Dirollo Mix, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για μισή ώρα και ύστερα πλάθετε κροκέτες στο σχήμα της αρεσκείας σας (στρογγυλές ή μακρόστενες). Τις βουτάτε πρώτα στο μίγμα του ασπραδιού και ύστερα στη φρυγανιά να σκεπαστούν παντού https://www.xanthinea.gr/2022/12/kales-kai-kake-plevres-tou-stoiximatos.html.
4. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
5. Σερβίρετε τις κροκέτες των λαχανικών ζεστές, πασπαλίζοντας με λίγο Dirollo Mix κι επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.