200 γραμ. Dirollo Classic κομμένο σε μικρούς κύβους
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ με 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
λίγο αλεύρι
3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα και ροδίζετε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές αφού πρώτα το πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι. Το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.
2. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν διάφανα και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε.
3. Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, συμπληρώνετε αλατοπίπερο και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό κατά τα 2/3 μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κλαράκια της ρίγανης, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του.
4. Μοιράζετε τους κύβους του Dirollo Classic ομοιόμορφα μέσα στην κατσαρόλα, δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Επειτα από λίγο σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα συνοδεύοντας με μαύρο ρύζι ή μακαρόνια ολικής αλέσεως.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.