SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 719 θερμίδες

    Τώρα μόνο 690

    Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο

    • 6 μερίδες
    • 90 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 719 θερμίδες

    Τώρα μόνο 690

    Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 719 θερμίδες

    Τώρα μόνο 690

Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. Dirollo Classic κομμένο σε μικρούς κύβους

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ με 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες

λίγο αλεύρι

3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες

2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα και ροδίζετε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές αφού πρώτα το πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι. Το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.

2. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν διάφανα και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε.

3. Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, συμπληρώνετε αλατοπίπερο και τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό κατά τα 2/3 μέσα στην κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κλαράκια της ρίγανης, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα του.

4. Μοιράζετε τους κύβους του Dirollo Classic ομοιόμορφα μέσα στην κατσαρόλα, δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Επειτα από λίγο σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα συνοδεύοντας με μαύρο ρύζι ή μακαρόνια ολικής αλέσεως.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.