SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 333 θερμίδες

    Τώρα μόνο 291

    Κολοκυθοκεφτέδες με Dirollo Classic και Ήπειρος Ελαφρύ

    • 4 μερίδες
    • 40 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 333 θερμίδες

    Τώρα μόνο 291

    Κολοκυθοκεφτέδες με Dirollo Classic και Ήπειρος Ελαφρύ

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 333 θερμίδες

    Τώρα μόνο 291

Κολοκυθοκεφτέδες με Dirollo Classic και Ήπειρος Ελαφρύ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Ήπειρος Ελαφρύ 12% λιπαρά λιωμένo με το πιρούνι

50 γρ. Dirollo Classic 14% λιπαρά τριμμένο

600 γρ. κολοκύθια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

2 αβγά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

αλεύρι (όσο πάρει)

αλάτι, πιπέρι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζετε και αρχίζετε να τα πιέζετε με τα χέρια να βγάλουν τα νερά τους.

2. Αφού στραγγίσουν τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το Ήπειρος ελαφρύ και το Dirollo Classic, τον άνηθο, το δυόσμο, τα αβγά, πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μάζα.

3. Ρίχνετε στο μίγμα το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό. Δοκιμάζετε και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε λίγο αλάτι.

4. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και αφού κάψει, παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μίγμα και ρίχνετε κουταλιές στο τηγάνι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

5. Τους γυρίζετε με σπάτουλα να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά και τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τους μεταφέρετε σε πιατέλα.

6. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.