SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 924 θερμίδες

    Τώρα μόνο 900

    Καλαμάρια γεμιστά με Dirollo Καπνιστό

    • 4 μερίδες
    • 45 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 924 θερμίδες

    Τώρα μόνο 900

    Καλαμάρια γεμιστά με Dirollo Καπνιστό

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 924 θερμίδες

    Τώρα μόνο 900

Καλαμάρια γεμιστά με Dirollo Καπνιστό

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι Dirollo Καπνιστό κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια

1.200 γραμ. καλαμάρια φρέσκα (μέτριου μεγέθους)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ φλιτζάνι ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 ποτηράκι λευκό κρασί

λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

οδοντογλυφίδες για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα:

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ λεμόνι (ο χυμός)

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα πλένετε και αφού αποκόψετε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα, τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε σε μπολ.

2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια. Τραβάτε το τηγανάκι από τη φωτιά κι αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα ψίχουλα, το Dirollo Καπνιστό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

3. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τα καλαμάρια και τα κλείνετε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.

4. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζετε τα καλαμάρια στη σειρά. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια και όχι να ξεροψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.

5. Λίγο πριν βγάλετε τα καλαμάρια από τον φούρνο ετοιμάζετε τη σάλτσα, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα σέικερ.

6. Μόλις βγάλετε τα καλαμάρια από τον φούρνο τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στο λαδολέμονο που ετοιμάσατε ό,τι ζουμί έχει το ταψί, ανακατεύετε και περιχύνετε τα καλαμάρια

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.