SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 982 θερμίδες

    Τώρα μόνο 679

    Ελαφριά παπουτσάκια με μελιτζάνες

    • 6 μερίδες
    • 100 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 982 θερμίδες

    Τώρα μόνο 679

    Ελαφριά παπουτσάκια με μελιτζάνες

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 982 θερμίδες

    Τώρα μόνο 679

Ελαφριά παπουτσάκια με μελιτζάνες

ΥΛΙΚΑ

6 μελιτζάνες φλάσκες (μέτριες)

500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό

2 φύλλα δάφνης

½ φλιτζάνι δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι Dirollo Cottage

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

½ φλιτζάνι τσαγιού Dirollo Classic τριμμένο

3 φλιτζάνια γάλα 0%

5 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο

7 κουταλιές αλεύρι

αλάτι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το ψήσιμο:

λίγη φρυγανιά τριμμένη

λίγο Dirollo Classic τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε στη μέση, χαράζετε στη σάρκα τους μικρούς ρόμβους κάνοντας λοξές παράλληλες γραμμές και από τις δύο πλευρές, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στο σουρωτήρι για μισή ώρα. Τις ρίχνετε σε κρύο νερό και τις στεγνώνετε στύβοντάς τις ελαφρά.

2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και τη δάφνη και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον δυόσμο και το Dirollo Cottage και ανακατεύετε.

3. Αλείφετε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

4. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ξανθύνει λίγο. Προσθέτετε το γάλα ζεστό ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

5.Την απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Classic, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

6. Αραδιάζετε τις μελιτζάνες σε ταψάκι, πιέζετε με ένα κουτάλι τη σάρκα στα σημεία που χαράξατε να κάνουν κοιλότητα και τις γεμίζετε με τον κιμά. Σκεπάζετε τον κιμά με μερικές κουταλιές μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο Dirollo Classic και τριμμένη φρυγανιά.

7. Ψήνετε τα παπουτσάκια στον προθερμασμένο φούρνο στους 180o C μέχρι να κάνει κρούστα η μπεσαμέλ. Σερβίρετε τα παπουτσάκια ζεστά ή χλιαρά.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.