12 σύκα ίδιου μεγέθους
2 κλωνάρια θυμάρι
200 γρ. Dirollo Καπνιστό κομμένο σε κυβάκια
Λίγες σταγόνες μηλόξυδο
2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1. Ανοίγουμε τα σύκα κόβοντας τα στα 4, χωρίς να φτάσουμε με το μαχαίρι στον πάτο τους. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες μηλόξυδο στο καθένα και τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από Dirollo Καπνιστό.
2.Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και λίγη μαύρη ζάχαρη.
3. Βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα σύκα και να πάρει χρώμα το τυρί.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.