100 γρ. Dirollo Classic τριμμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ light
σελινόριζα (150γρ. περίπου) τριμμένη στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο κατά μήκος σταυρωτά και ψιλοκομμένο
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι νερό
200 γρ. νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το τηγάνισμα:
2 ασπράδια αβγών χτυπημένα με 2 κουτ. σούπας γάλα 0%
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1. Ρίχνετε το πράσο με λίγο νεράκι να αχνιστεί σε ευρύχωρο τηγάνι. Όταν πιει το νερό του προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε ελαφρά.
2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότο, σελινόριζα) και τα σοτάρετε ελαφρά να γυαλίσουν, ανακατεύοντας για ένα λεπτό με ξύλινη σπάτουλα.
3. Προσθέτετε το νερό και τα εβαπορέ γάλα light και ύστερα αρχίζετε να ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το τριμμένο Dirollo Classic, αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας και προσθέτετε τον άνηθο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
4. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε μπόλικο μίγμα και πλάθετε μικρά πλατιά μπιφτεκάκια. Τα βουτάτε πρώτα στο μίγμα των ασπραδιών και μετά στη φρυγανιά.
5. Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις λαχανοτηγανίτες σας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από κάτω. Με μια σπάτουλα τις γυρίζετε προσεκτικά να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά και τις βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια.
6. Τις σερβίρετε ζεστές σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τριμμένο Dirollo Classic.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.