250 γραμ. Dirollo Classic χοντροτριμμένο
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή κοραλλάκι
150 γραμ. λουκανικάκια (κοκτέιλ) κοτόπουλου ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα 0%
4 ασπράδια αβγών
αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Ρίχνετε τα μακαρόνια άβραστα μέσα σε ένα πυρέξ ή πυρίμαχο κεραμικό ταψί διαστάσεων 25×35. Προσθέτετε το τριμμένο Dirollo Classic, τα ψιλοκομμένα λουκανικάκια, τις πιπεριές και ανακατεύετε.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το γάλα και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Περιχύνετε το περιεχόμενο του πυρίμαχου και ανακατεύετε.
3. Ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40’ ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.