100 γραμ. Dirollo Classic κομμένο σε φλούδες
2 ματσάκια ρόκα
1 αβοκάντο ώριμο
χυμό 1 λεμονιού
5-6 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
10 ντοματίνια
Για τη βινεγκρέτ:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
1. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί σε σέικερ και περιχύνετε με μια μικρή ποσότητα τα μανιτάρια, τα οποία έχετε τοποθετήσει προηγουμένως σε ένα μπολ. Αφήνετε να μαριναριστούν μέχρι να σερβίρετε.
2. Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα φύλλα της ρόκας. Τα κόβετε με τα δάχτυλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα ή σαλατιέρα.
3. Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε κομμάτια. Το περιχύνετε αμέσως με χυμό λεμονιού για να μην οξειδωθεί.
4. Μοιράζετε πρώτα τα κομμάτια του αβοκάντο πάνω από τη ρόκα και μετά τα μανιτάρια.
5. Διακοσμείτε τη σαλάτα με τα ντοματίνια και φλούδες τυριού Dirollo Classic, που θα κάνετε με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες.
6. Περιχύνετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.