Για τη μους τυριών:
100 γρ. Ήπειρος Ελαφρύ 12% λιπαρά
150 γρ. Adoro τυρί κρέμα 4% λιπαρά
2 κουτ. σούπας Dirollo Classic 14% λιπαρά τριμμένο
200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (που θα έχετε αφήσει προηγουμένως στην κατάψυξη σε μπολ για 2 ώρες τουλάχιστον)
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 ζελατίνες μουλιασμένες σε νερό
Για τη σαλάτα:
1 μαρούλι ή μια τρυφερή σαλάτα
1 ματσάκι ρόκας
1 λόλα κόκκινη (κατσαρή σαλάτα)
150 γρ. καπνιστό σολομό σε κομμάτια
Για τη βινεγκρέτ:
1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
αλάτι, πιπέρι λευκό
1 κ.γ μέλι
1. Λιώνετε τις φουσκωμένες ζελατίνες σε τηγανάκι με λίγο νερό πάνω σε μέτρια φωτιά.
2. Ρίχνετε στο μπλέντερ το Ήπειρος ελαφρύ, το τριμμένο Dirollo classic, το Adoro τυρί κρέμα, τις λιωμένες ζελατίνες και το παγωμένο εβαπορέ. Προσθέτετε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά μας (δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη) και τα χτυπάτε όλα μαζί να γίνουν ενιαίο μίγμα το οποίο αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
3. Ετοιμάζετε και τη βινεγκρέτ: σε ένα μπολ χτυπάτε με βαρύ πιρούνι το ξύδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού με το αλατοπίπερο και τον κρόκο Κοζάνης. Προσθέτετε το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρά η βινεγκρέτ. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
4. Καθαρίζετε, πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε με τα δάχτυλα σε μεγάλα κομμάτια τα σαλατικά σας.
5. Τα αναμιγνύετε σε μια σαλατιέρα ή πιατέλα, τα ραντίζετε με λίγη από τη βινεγκρέτ και προσθέτετε από πάνω με διακοσμητικό τρόπο κουταλιές από τη μους των τυριών και κομμάτια καπνιστού σολομού.
6. Περιχύνετε τη σαλάτα με επιπλέον βινεγκρέτ και τη διακοσμείτε με ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών.
Considering buying a new house? Don’t miss the listings available at https://www.buy-my-house.org/missouri/buy-my-house-fast-saint-joseph-mo/.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.