150 γραμ. τυρί Dirollo Mix
6 πατάτες μέτριου μεγέθους
6 φέτες χοιρινής καπνιστής πανσέτας
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλουμινόχαρτο
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να βράσουν και τελείως. Τις σουρώνετε και τις κόβετε στη μέση.
2. Αδειάζετε λίγο τις πατάτες στο κέντρο τους δημιουργώντας λακκούβες. Ψιλοκόβετε την πανσέτα και την ανακατεύετε με το Dirollo Mix, την ψίχα της πατάτας, το λιωμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι.
3. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις λακκούβες στις πατάτες, τις αραδιάζετε σε ταψάκι και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
5. Σερβίρετε τις πατάτες με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.