SMART Γευστική απόλαυση - Φροντίδα για τον εαυτό μας!


Εδώ θα βρείτε SMART γευστικές συνταγές από ειδικά επιλεγμένα υλικά - μεταξύ των οποίων και τα υπέροχα τυριά Dirollo - που δίνουν ξεχωριστή ποιότητα και γεύση σε κάθε φαγητό, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό σας.

  • ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 700 θερμίδες

    Τώρα μόνο 484

    Πίτα του βοσκού

    • 7 μερίδες
    • 90 λεπτά

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ

    την απόλαυση Dirollo

    ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ

    πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 700 θερμίδες

    Τώρα μόνο 484

    Πίτα του βοσκού

    ΓΕΥΘΕΙΤΕ την απόλαυση Dirollo ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ πως μειώνονται οι θερμίδες

    Από 700 θερμίδες

    Τώρα μόνο 484

Πίτα του βοσκού

ΥΛΙΚΑ

200 γραμ. Dirollo Mix

50 γραμ. μαργαρίνη light

800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ

½ φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη

αλάτι, πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια

4 ασπράδια αβγών

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μη σβολιάσει.

2. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη κι αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, και τη δάφνη. Αφού πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τον κιμά.

3. Ενδιάμεσα του προσθέτετε λίγο νερό και βράζετε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Τραβάτε τον κιμά από τη φωτιά και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό και 4 κουταλιές από το Dirollo Mix. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

4. Παράλληλα, έχετε βράσει σε ξεχωριστή κατσαρόλα και τις πατάτες, μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις στραγγίζετε και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές.

5. Προσθέτετε τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τους κρόκους- τα ασπράδια των αβγών, το Dirollo Mix (αφήνετε λίγο στην άκρη για το γκρατινάρισμα) και ανακατεύετε πολύ καλά.

6. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε μέσα τον μισό πουρέ της πατάτας. Ρίχνετε από πάνω τον κιμά και μετά τον υπόλοιπο πουρέ.

7. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του πουρέ με το Dirollo Mix που κρατήσατε, μοιράζετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήνετε στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να κάνει η πίτα μια χρυσή κρούστα.

8. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο και να δέσει πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα.

Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.