350 γραμ. Dirollo Mix
4 κρόκους αβγών και 8 ασπράδια
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι δυόσμος
λίγος βασιλικός
λίγο γάλα 0%
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίνα
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο C και ψιλοκόβετε όλα τα φρέσκα μυρωδικά.
2. Σοτάρετε με μια κουταλιά ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα 0%, το Dirollo Mix και ανάλογο αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε από πάνω το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το σοταρισμένο κρεμμυδάκι και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
4. Λαδώνετε πολύ καλά ένα πυρίμαχο ταψάκι και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε την ομελέτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
5. Σερβίρετε την ομελέτα με ντοματίνια κομμένα στη μέση και επιπλέον Dirollo Mix.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.