100 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φετούλες
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 μεγάλη ώριμη τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια μαντζουράνα
1 σφηνάκι τσίπουρο
150 γρ Dirollo Classic
Αλάτι , πιπέρι
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το τσίπουρο και ρίχνουμε το σκόρδο και την τομάτα.
3. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει 6 – 7 λεπτά. Προσθέτουμε το Dirollo Classic, βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με την μαντζουράνα.
Το πιο θρεπτικό φαγητό είναι το φαγητό ημέρας. Προτιμάμε τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά και αποφεύγουμε να τα συντηρούμε στην κατάψυξη καθώς στην κατάψυξη χάνεται μέρος των θρεπτικών στοιχείων τους.
Μυρωδικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος κ.α. είναι καλύτερα να τα ψιλοκόβουμε στο χέρι και να τα προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για σχετική συνταγή.